Om

Håndplukket for maksimalt indtryk

Vores lamper og accessoires er udvalgt for deres evne til at skabe kontrast, kant og atmosfære. De bringer fortællinger fra tidligere tider og den store verden. 

Formål

Aktivt at bidrage til at transformere vores verden til en cirkulær økonomi ved at etablere strukturer der skaber mere værdi for flere og samtidig sikrer bedre udnyttelse af materialer.

Mission

Vores mission er at restaurere lamper som vores brugere kan anvende til at skabe stilfuld atmosfære og unik belysning af rum. Samtidig sikrer vi engagement med vores lampeleverandører som muliggør at vi kan arbejde med deres miljø og arbejdsmiljø.

Vision

At gøre ophugning af skibe i asien mere bæredygtig over hele værdikæden.

IndustrialCPHs rejse

Jeg har siden 2014 udviklet og implementeret ESG-programmer for den engelske bank Standard Chartereds kunder, der har skibsophugningsaktiviteter i Bangladesh. Jeg fik idéen til IndustrialCPH i forbindelse med en af mine arbejdsture til Bangladesh i 2018.

Jeg var blevet interesseret i finde ud af hvordan andre firmaer i ophuggernes værdikæde arbejde med miljø og arbejdsmiljø og om der var potentiale for forbedring på området. Processen med at få ophuggere til at opgradere deres processer og infrastruktur til internationale standarder gik nemlig godt og jeg ledte efter områder hvor jeg kunne skubbe yderligere på processen. Jeg tog derfor ud for at besøge en opkøber af materiel fra ophuggede skibe.

Jeg kom hjem klogere, med et par lamper som jeg var faldet pladask for og en overbevisning om at der her lå en mulighed for at skabe mere værdi for flere ved at indgå i et samarbejde med dem.

Min tanke var at hvis jeg kunne sælge de lamper jeg havde fundet, så ville jeg opstarte en forretning hvor jeg indkøbte deres lamper og derigennem opnå et engagement hvor jeg kunne lære deres forretning at kende så jeg bedst muligt kunne hjælpe dem med også at forbedre deres miljø- og arbejdsmiljøforhold.

Det skulle vise sig at kræve mere arbejde at sætte en detailvirksomhed som industrialCPH op, end jeg havde tid til. Efter et par år hvor mit fokus lå andre steder og IndustrialCPH sneglede sig afsted, besluttede jeg i starten af 2023 at bruge mere tid på virksomheden og sætte skub i processen igen med at hjælpe mine leverandører med deres miljø og arbejdsmiljø. Jeg har her i efteråret 2023 sikret positive tilkendegivelser fra mine underleverandører om at de gerne vil samarbejde om at hæve barren for deres miljø og arbejdsmiljø, og jeg er nu i gang med at designe et program til dem, som jeg forventer at søsætte i starten af 2024.

IndustrialCPH ser spændt frem mod at træde ind i en ny æra med fornyet fokus, hvor også vores egen værdikæde er i højsædet.

IndustrialCPHs showroom og værksted ligger i en gammel familiefabrik i Skuldelev, Skibby, der tidligere producerede transformere. Fabrikken blev i de sidste 20 år drevet af min bror som overtog den fra vores far. I dag bliver de mere end 3.000 m2 anvendt af min bror til træ- og metalværksted, DIY-kurser og udstilling, samt loppemarked (Fabriksloppen), og så selvfølgelig af IndustrialCPH. Ring eller skriv for at lave en aftale før i dukker op, det er ikke altid jeg er på adressen.

Lyskilder

Nu har du købt din nye vintage lampe, og så melder spørgsmålet sig, hvilken pære skal jeg bruge. Valget af pære gør faktisk en kæmpe forskel på om du bliver glad for dit køb eller ej. At pæren så også gerne må holde i mange år og være energibesparende, sætter bare barren højere. Langt de fleste af vores lamper er blevet klargjort til de klassiske E14 eller E27 fatninger som vi kender fra vores andre lamper. Derfor kan man godt bruge moderne pærer i vores vintage lamper. Vi har få lamper, der anvender B22 bajonetfatning, hvilket kan købes online eller hos Lysarmaturlageret i Borgergade, i KBH. Alt efter hvilken funktion din indendørsbelysning skal have kræver det forskellig lysstyrke og lystemperatur. For stemningslys anbefaler vi dæmpbare LED pærer så lyset kan justeres. LED pærer holder omkring 25.000 timer, modsat glødetrådspærer, der holder ca. 1000 timer. LED er også mere energieffektivt. Vores foretrukne pærer er fra Phillips Hue White Ambience serien, da den kan styres via Bluetooth fra din mobiltelefon og både kan justeres på styrke og lys-temperaur. Skal lampen anvendes udendørs til kraftig lyssætning, anbefales LED med fast lysstyrke.

Forsendelse

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Anvendelse

Et produktets evne til at modstå indtrængning af henholdsvis fremmedlegemer og væske er angivet ved en IP-klassificeringen som består af bogstaverne IP efterfulgt af to tal og i nogle tilfælde et eller to bogstaver. IP står for Ingress Protection.
Beskytter mod faste objekter Beskytter mod vand
IP1x Indtrængen af objekter større end 50mm IPx1 Dryp fra en lodret vinkel
IP2x Indtrængen af objekter større end 12mm IPx2 Dryp op til 15 grader vertikalt
IP3x Indtrængen af objekter større end 2,5mm IPx3 Regn
IP4x Indtrængen af objekter større end 1 mm IPx4 Vandsprøjt fra alle retninger
IP5x Begrænset indtrængen af støv IPx5 Vandstråler fra alle retninger
IP6x Total beskyttelse imod støv. Ingen indtrængen mulig. IPx6 Kraftige vandstråler
IPx7 Nedsænkning i vand op til 1 meters dybde
IPx8 Nedsænkning i vand op til 2 meters dybde
IPx9K Højt tryk, høje temperaturer og kraftig vandstrøm

Rekvisitudlejning

Det er muligt at leje de fleste af vores lamper. Står I og mangler en eller flere lamper til jeres film, fotosession, vinduesudstilling, event, venue eller måske noget helt andet, så kontakt os for mere information.

Nogen lamper har vi mange af, andre kun en enkelt eller en lille håndfuld. De er alle unikke og kan måske give jer netop den kant eller særpræg som i leder efter. I er også velkomne til at komme forbi vores showroom og opleve alle vores produkter tæt på og tage prøveshots.

Cirkulær økonomi

Vores tilbagekøbsprogram giver dig muligheden for at tilbagelevere dit produkt købt hos IndustrialCPH og optjene kredit som du kan købe en ny gammel lampe for. På den måde bidrager du til at forlænge produktets levetid og minimerer presset på knappe eller miljøbelastende ressourcer, samt sikrer dig, at i fald dit produkt ikke kan bruges mere, at materialerne bliver udsorteret og genanvendt så de kan indgå i nye produkter.

Kreditten du optjener afhænger af produktet og dets stand på tilbageleveringstidspunket eller skrotprisen på de metaller der indgår i produktet. Vi bestræber os på at kunne tage alle vores solgte produkter tilbage og giver typisk 25-40% af produktets pris i kredit. Lad os sammen bidrage til den cirkulære økonomi til gavn for den næste og for vores fælles klode.